Danstar Munich Veteöljäst

Rea:
44 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1291368
Slut i lager
Har sitt ursprung i Bayern, Tyskland, hemvisten för många av världens stora veteölbryggerier. Föröknings och torkningsprocessen har utformats särskilt för att leverera jäst av hög kvalite för att användas vid framställning av veteöl av yppersta kvalitet. 
• Snabbstartad och kraftig jäsning, som kan vara utjäst på 4 dagar i temperaturer över 17 °C.
• Medel till hög förjäsbarhet.
• Jäshastigheten, jästiden och utjäsningsgraden är beroende av vörtens densitet (OG), jästhantering, jästemperatur och näringskvalitet i vörten.
• Ej flockulerande stam. Sedimenteringen kan främjas genom kylning och användning av klarningsmedel som tex Isinglass.
• Esterkaraktär med typiska banan-noter. Perfekt för jäsning av alla typer av veteöl särskilt tyska Weizen och Hefeweizen.
• Bäst när den används vid traditionella aletemperaturer efter rehydrering.