Docs Vinsatser

Pris:
399 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1997627
Antal:
Kommentar till butiken:
Shiraz /Merlot

En favoritblandning från nya världen. Den mjuka Merlot-druvan och den spännande Shiraz-druvan är en perfekt blandning.

Nebbiolo
Detta är druvsorten i de kända vinerna från Piedmont i norra Italien. Druvan växer bara här, det är en extrem sort som har visat sig nästan omöjlig att odla på andra ställen. Vinerna blir kraftigt fylliga men smak av krusbär, viol och inslag av lakrits. Bäst efter lagring, gärna några månader.

Riesling
Ljusgult med svagt gröna inslag, lätt aromatiskt och fruktigt med inslag av äpple, persika och aprikos. Beskrivs också ofta med termer som "örtigt" eller "kryddigt". Perfekt som sällskapsvin men går även till mat.

Pinot Nero
Pinot Nero är det italienska namnet på Pinot Noir-druvan. Vi använder en nord-italiensk Pinot till denna vinsats dom ger ett komplext, fylligt rubinrött vin med en ton av lila i färgen. Smaken beskrivs ofta som inslag av plommon och körsbär. Våra utvalda ekspån ger sedan exakt rätt karaktär av fatlagring.

Bordeaux Lyx
Här har vi valt en annan typ av Cabernet-druva och valt att bara mjuka upp den en aning med ett litet inslag av Merlot. Det här vinet har en något jordigare smak och den typiskt komplexa tannin-halten hos ett stort franskt rödvin. Kräver viss lagring för att komma till sin rätt, gärna några månader.