CBC-1 (Lallemand) 11 g

Pris:
49 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2111408
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Lallemand CBC-1 är en jäststam med mycket goda egenskaper för kolsyrejäsning på flaska eller fat.

Neutral smakprofil och hög tolerans mot alkohol och tryck. Sedimenterar väl efter kolsyrejäsningens slut.

CBC-1 rekommenderas också för Hard Seltzer, men går även att använda för primärjäsning av Champagne-öl, fruktöl och cider. Jästen ger då neutral smak med viss restsötma och fyllighet.

Jästen har en aggressiv karaktär mot andra jäststammar (s k killer yeast) vilket är en positiv egenskap vid kolsyrejäsning, men gör jästen mindre lämpad för jäsning tillsammans med andra jäststammar.

Dosering: för kolsyrejäsning 10 gram per hektoliter, för primärjäsning 50 - 100 gram per hektoliter

Förjäsbarhet: medium
Alkoholtolerans: 13 %
Flockning: hög
Jästemperatur: 15 - 25 °C (59 - 77 °F)
Tillverkare: Lallemand