Docs Vinsatser

Pris:
479 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P2008496
Antal:
Kommentar till butiken:
Shiraz /Merlot  (Rött)
En favoritblandning från nya världen. Den mjuka Merlot-druvan och den spännande Shiraz-druvan är en perfekt blandning.

Cabernet Sauvignon  (Rött)
Cabernet-druvan ger ett fylligt, komplext rödvin med hög tanninhalt och med en djup rubinröd färg. Ett vin på denna druva behöver en viss lagring för att komma till sin rätt, vi föreslår minst 1-2 månader och gärna längre.

Cabernet/Merlot  (Rött)
Blandningen mellan Cabernet och Merlot är mycket populär bland kommersiella vingårdar. Vi använder här 60% Cabernet och 40% Merlot. Genom inblandningen av den lite mjukare Merlot-druvan uppnås ett lite rundare rödvin som inte behöver lagras lika länge.

Nebbiolo (Rött)
Detta är druvsorten i de kända vinerna från Piedmont i norra Italien. Druvan växer bara här, det är en extrem sort som har visat sig nästan omöjlig att odla på andra ställen. Vinerna blir kraftigt fylliga men smak av krusbär, viol och inslag av lakrits. Bäst efter lagring, gärna några månader.


Pinot Nero (Rött)
Pinot Nero är det italienska namnet på Pinot Noir-druvan. Vi använder en nord-italiensk Pinot till denna vinsats dom ger ett komplext, fylligt rubinrött vin med en ton av lila i färgen. Smaken beskrivs ofta som inslag av plommon och körsbär. Våra utvalda ekspån ger sedan exakt rätt karaktär av fatlagring.

Bordeaux Lyx  (Rött) 
Här har vi valt en annan typ av Cabernet-druva och valt att bara mjuka upp den en aning med ett litet inslag av Merlot. Det här vinet har en något jordigare smak och den typiskt komplexa tannin-halten hos ett stort franskt rödvin. Kräver viss lagring för att komma till sin rätt, gärna några månader.

Primitello (Rött) 
Medelfylligt med inslag av plommon och mörk choklad. Lagras gärna några månader eller längre. 

Sauvignon Blanc ( Vitt )
Vinet är elegant och delikat med smakförnimmelser av gul peppar, bananer och melon. Ett torrt vin, perfekt till mat.

Riesling ( Vitt )
Ljusgult med svagt gröna inslag, lätt aromatiskt och fruktigt med inslag av äpple, persika och aprikos. Beskrivs också ofta med termer som "örtigt" eller "kryddigt". Perfekt som sällskapsvin men går även till mat.

Chardonnay  ( Vitt )
 Lagras ofta i små ekfat för att producera starka smaker och aromer. fruktig karaktär - ofta beskriven som citrus - och den följande lagringen på ekfat introducerar smaker som "ek" eller "vanilj", ibland beskriven som ”röksmak” och med en svagt smörig smak från den malolaktiska jäsningen.

Rosé Lyx  ( Rosévin)
Halvtorrt till torrt, fruktigt och med god syra. Ett lätt rosa vin med mycket smak.