FermZilla Conical jäskärl

Pris:
2 499 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2109306
Kommentar till butiken:
FermZilla Conical är ett cylindrokoniskt jäskärl i trycktålig PET-plast där du kan jäsa, tappa av bottensatsen och lagra i ett och samma kärl.

Med tillbehören FermZilla Pressure Kit och BlowTie Spunding Valve Kit kan du även jäsa under tryck, trycksätta FermZilla med kolsyretub och servera det färdiga ölet direkt ur FermZilla. En äkta Unitank!

Plasten är genomskinlig så det går utmärkt att se vad som pågår under jäsningens gång och att avgöra när jästen börjar flockulera på jäskärlets botten.

Den koniska formen gör att jästen lägger sig i den lägsta delen av jäskärlet och samlas upp i jästbehållaren. Jästen kan sedan avskiljas från det klarnade ölet med hjälp av en stor rostfri spjällventil i botten på konen.

Locket och jästbehållaren har två PET-flaskgängor vardera där du kan koppla på en PET-adapter eller FermZilla Pressure Kit. Detta möjliggör bland annat torrhumling med CO2 purge.

I detta paket ingår:
FermZilla jäskärl 55 l
Jästbehållare 1 l
Spjällventil
Golvställning
Lock med säkerhetsventil och jäsrör
Volymskala och LCD-termometer
Verktyg för att lossa lock och jästbehållare

Kan kompletteras med:
Pressure Kit - Trycksats som gör det möjligt att trycksätta och servera ur FermZilla som ur ett corneliusfat.
PET-adapter - Adapter med PET-flaskgänga och fatventil för kulkoppling. (2 st ingår i Pressure Kit)
BlowTie Spunding Valve Kit - Spundventil som gör att du kan jäsa under kontrollerat tryck för naturlig kolsyresättning. Används tillsammans med Pressure Kit.
Värmeisolering - För bättre kontroll över jästemperaturen.
Extra jästbehållare - Tillvarata jästen. Kan användas med magnetomrörare.