Kaliumdisulfit (E224), 225
Pris:
29 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1778882
Typ:
100g
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Kaliumdisulfit (kaliummetabisulfit) kallas också vinsvavla eller "Campden-pulver". Ger svaveldioxid vilket motverkar vildjäst och förhindrar oxidation av juice/vin/öl.
Dosering: 1-2 gram per 10 liter. Tillsätts 24 timmar innan man tillsätter jästkulturen om man vill motverka vildjästen på druvor, frukt och bär.
Används även under lagring och före buteljering om vinet ska lagras längre än ett halvår.
Kan även användas för desinficering vid vintillverkning.
Dosering: 50 g kaliumdisulfit per 4 liter vatten. Kontakttid 10 minuter. Efterskölj med vatten.
Dosering: 1-2 gram per 10 liter. Tillsätts 24 timmar innan man tillsätter jästkulturen om man vill motverka vildjästen på druvor, frukt och bär.
Används även under lagring och före buteljering om vinet ska lagras längre än ett halvår.
Kan även användas för desinficering vid vintillverkning.
Dosering: 50 g kaliumdisulfit per 4 liter vatten. Kontakttid 10 minuter. Efterskölj med vatten.