Kombucha Scoby Wlp 600
Pris:
399 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
P1792668
Kommentar till butiken:
Beställningsvara
Beskrivning
Kombuchasvamp eller Scoby (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) är en jästkultur för fermentering av sötat te till Kombucha.
White Labs Scoby är laboratorieframställd och genetiskt identifierad för att veta vilka jäst- och bakteriestammar som är inblandade.
Scobyn kan återanvändas flera gånger om, och för varje jäsning bildas ett nytt lager som kan separeras och användas i en till jäsning, eller ges till en vän.
Kombucha är inte bara gott, kombucha sägs även ge vissa hälsofördelar.
Kombucha är rikt på antioxidanter och innehåller även glukonsyra, 2-keto-glukonsyra, ättiksyra, probiotikabakterier, mineraler och enzymer.
White Labs kombucha recept:
3,3 l vatten
200 g socker
8 tepåsar
5 dl kombucha (köpt eller från en tidigare sats)*
1 scoby per jäskärl
* Scobyn kommer med tillräckligt mycket vätska för en sats enligt receptet.
Koka upp vattnet. Ta bort från värmekällan och tillsätt sockret. Rör om tills sockret är upplöst. Tillsätt tepåsarna och låt dra i 30 minuter.
Ta bort tepåsarna. När teet svalnat till rumstemperatur, tillsätt kombucha.
Häll blandningen i jäskärlet och tillsätt försiktigt scobyn. Täck jäskärlet med en ren kökshandduk.
Jäs i 7 till 10 dagar i ca 22 °C på en mörk plats där den inte blir störd. Titta till jäsningen med jämna mellanrum.
Provsmaka dagligen efter 7 dagar tills den får den smak och syra som önskas.
När kombuchan är färdig, avlägsna scobyn. Scobyn förvaras bäst i rumstemperatur tillsammans med lite kombucha i ett kärl där den kan "andas".
Tappa upp kombuchan i flaskor och smaksätt med kryddor eller frukt om så önskas. För kolsyresättning kan flaskorna förvaras i rumstemperatur i några dagar. Ställ sedan flaskorna i kylskåpet för att avstanna jäsningen.
Kombuchasvamp eller Scoby (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) är en jästkultur för fermentering av sötat te till Kombucha.
White Labs Scoby är laboratorieframställd och genetiskt identifierad för att veta vilka jäst- och bakteriestammar som är inblandade.
Scobyn kan återanvändas flera gånger om, och för varje jäsning bildas ett nytt lager som kan separeras och användas i en till jäsning, eller ges till en vän.
Kombucha är inte bara gott, kombucha sägs även ge vissa hälsofördelar.
Kombucha är rikt på antioxidanter och innehåller även glukonsyra, 2-keto-glukonsyra, ättiksyra, probiotikabakterier, mineraler och enzymer.
White Labs kombucha recept:
3,3 l vatten
200 g socker
8 tepåsar
5 dl kombucha (köpt eller från en tidigare sats)*
1 scoby per jäskärl
* Scobyn kommer med tillräckligt mycket vätska för en sats enligt receptet.
Koka upp vattnet. Ta bort från värmekällan och tillsätt sockret. Rör om tills sockret är upplöst. Tillsätt tepåsarna och låt dra i 30 minuter.
Ta bort tepåsarna. När teet svalnat till rumstemperatur, tillsätt kombucha.
Häll blandningen i jäskärlet och tillsätt försiktigt scobyn. Täck jäskärlet med en ren kökshandduk.
Jäs i 7 till 10 dagar i ca 22 °C på en mörk plats där den inte blir störd. Titta till jäsningen med jämna mellanrum.
Provsmaka dagligen efter 7 dagar tills den får den smak och syra som önskas.
När kombuchan är färdig, avlägsna scobyn. Scobyn förvaras bäst i rumstemperatur tillsammans med lite kombucha i ett kärl där den kan "andas".
Tappa upp kombuchan i flaskor och smaksätt med kryddor eller frukt om så önskas. För kolsyresättning kan flaskorna förvaras i rumstemperatur i några dagar. Ställ sedan flaskorna i kylskåpet för att avstanna jäsningen.