Star San steriliseringsmedel

Pris:
179 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1369026
Antal:
Star San är ett nytt miljövänligt desinfektionsmedel. Det är ett anjoniskt syrabaserat medel som består av bl.a. fosforsyra. Det bildar ett skum för optimal täckning och penetrering av även de minsta skrymslen. Star San är temperaturstabilt och kan därför användas inom ett stort temperaturspann. 

Rekommenderad dosering är 1 fl oz till 5 gal, dvs knappt 30 ml till knappt 20 liter, eller 1 msk per 10 liter. Rekommenderad kontakttid är 3 minuter, men redan efter 30 sekunder är praktiskt taget alla mikroorganismer oskadliggjorda. (OBS att ytorna måste vara rengjorda från början, t ex med PBW.)

Vid denna dosering behöver du heller inte efterskölja med vatten. Det gör inget om det är lite skum kvar i kärlet.

Blandningen är effektiv och kan återanvändas så länge pH är under 3,5. Om den har börjat bli grumlig är den inte effektiv längre. Den kan då utan risk hällas i avloppet. När den späs ut återstår inga miljöskadliga ämnen.

Ett tips är att ha en sprayflaska med utspädd Star San till hands för att enkelt kunna desinfektera olika mindre detaljer. Om man använder destillerat vatten håller sig blandningen effektiv under mycket lång tid.

Star San är helt luktfritt, korroderar inte rostfritt stål och lämnar inte några fläckar på din utrustning eller kläder.